Brexit skakar om fonder – Experternas råd

Man kan inte ha undgått att Storbritannien har röstat för att lämna EU. Detta har rört om i börsen och många kan nu tänkas känna sig förvirrade. De svindlande siffrorna kan skapa oro, men experterna har givit råd.

brexit fonder

Brexit

Om man inte läste om Brexit i tidningen så underrättade börsen säkerligen en om att britterna hade röstat ja till att gå ur EU. Hela världen reagerade. Börserna rasade med ett flertal procent på kort tid, och många sparare visste inte och vet fortfarande inte hur de ska reagera på detta. Det kommer dock dröja innan utgången ger någon praktisk effekt, och utifrån detta ger experterna sina råd till de som oroar sig för sina besparingar.

Experternas råd

I huvudsak talas det om att spararna ska behålla lugnet och hålla sig till sina ursprungliga besparingsplaner så gott det går. Det som nu har hänt är att Storbritannien har röstat för att gå ur EU. Det kommer ta tid innan detta faktiskt träder i kraft och vi får se vad utgången gör för effekt på marknaden. Det är först då man ska agera säger de insatta. Så fortsätt, och låtsas som ingenting har hänt.

fonder24.se

Published by