Det krävs mindre tid än du tror för att bli miljonär

Att bli miljonär är någonting som de flesta inte hade haft någonting emot. Det som står emellan en själv och miljonen är väldigt, väldigt mycket hårt arbete tänker man kanske. Sådant är dock inte fallet om man sparar i fonder.

triss fonder miljonär

Det krävs inte mycket jobb

Att bli miljonär är ett mål som många har. De avskräcks emellertid från att göra seriösa försök med att jaga miljonen på grund av de enorma mängder arbete som väntas ligga i vägen. Faktum är att mängden arbete inte behöver vara stor alls. Allt som krävs är tid, och mängden tid är mindre än många tror. Med hjälp av smarta placeringar av pengar och lite självkontroll och medvetenhet när det kommer till sparkontot så kan miljonen endast vara 17 år bort, räknat med snittsiffror.

17 år för snitt-Svensson

Ska man köpa en trisslott varje månad i 17 år, eller vad är planen? Nej, trisslotter är inte svaret. Svaret är sparande. I genomsnitt sparar svenskar 2000 kronor i månaden. Dessa två tusenlappar kan ofta ligga kvar på lönekontot utan att röra sig därifrån. På detta konto kan pengarna inte växa till sig eftersom räntan är närmre 0%. Genom att istället föra över dessa tusenlappar, och kanske anstränga sig för att öka på dem lite, till aktiefonder så kan man närma sig miljonen snart. 17 år tar det om man väljer rätt fonder. Om man lägger undan mer än 2000 kronor kan det gå ännu snabbare.

fonder24.se

Published by