Hur mycket pengar ska vara på sparkonto respektive fonder?

Man pratar ofta om att spara pengar. Cykla istället för att köra bil, panta burkar och så vidare. Men det som många missar är att det finns många tusentals kronor att tjäna enbart genom att lägga pengarna man har på ett annat ställe.

spara fonder

Sparkonto eller fonder?

En buffert är en självklarhet för nästan alla svenskar. Man ska ha pengar till oförutsedda utgifter, eller till köpet av ny bil. Dessa pengar ska vara möjliga att få tag på snabbt, och de ska inte sparas som sedlar i madrassen. Det är givetvis sparkontot de ska ligga på. Men hur mycket behöver ligga på sparkontot? Genom att minimera andelen pengar som ligger på sparkontot, och maximera andelen pengar som ligger i fonder finns det mycket pengar att tjäna. Det kvittar om du inte är en risktagare, ta dig en minut och tänk över det.

Smart sparande är enkla pengar

Genom att placera mer pengar i fonder så kan man bara på ett tiotal år dubbla pengarna, utan att behöva ta några större risker. Det handlar om smart sparande. Tänk över hur stor summa pengar du faktiskt behöver kunna komma åt direkt. Se till att den summan finns på sparkontot. Placera resten i fonder. Så enkelt är det. Genom dessa enkla steg finns det många tusenlappar att tjäna, även om man bara väljer en lågrisk-fond. Dumt sparande eller smart tjänande, valet är ditt och mängden jobb som krävs för att gå från det ena till det andra är liten.

fonder24.se

Published by