Priserna på fondförvaltning i Sverige är en av de lägsta i Europa

fonderSvenska fondsparare borde glädjas åt den gynnsamma marknaden som de har framför sig. En ny analys från Morningstar visar på att fonder registrerade i Sverige har väldigt låga avgifter ställt i relation till resten av Europa.

Trea i Europa

Avgifterna faller stadigt i Sverige, precis som i Europa, men trots att vi alla är på samma väg så ligger Sverige på tredjeplats när det kommer till vilket land som har de lägsta avgifterna på fondsparande. Detta visar rapporten som utfärdats av världens största utgivare av fondinformation. Avgiften som under 2013 rapporterades vara 1,09% har sjunkit till 0,94%. I rapporten undersöktes avgifterna i 21 europeiska länder.

Sverige halkar ner

Sverige, som ligger på tredje plats av de 21 länderna, har endast högre avgifter än Schweiz och Nederländerna. Dessa ligger på 0,71% respektive 0,61%. Vid förra kartläggningen var avgifterna i dessa länder dock högre än Sveriges. Sverige som då låg på 1,09% var billigast i Europa. I övrigt så har snittavgiften i Europa gått från 1,43% till 1,27% de senaste tre åren.

fonder24.se

Published by